«Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, αυτή γυρίζει στο γήπεδό του. Περιμένουμε τις απαντήσεις», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε νεότερη ανακοίνωσή της καθώς η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε καμία ικανοποιητική εξήγηση για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Νίκο Παππά μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν σώζεται από τα προβλήματα των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είχε περάσει καιρός και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τελικά δεν άργησε. Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό, πελάτη του κ. Λοβέρδου και πρώην συνεταίρο του κου Θεοδωρικάκου, για να επαναλάβει για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους έωλους ισχυρισμούς του.
Μόνο που το έργο το έχουμε ξαναδεί και εισιτήρια δε κόβει, ούτε στα πιο ακραία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο στριμωγμένος είναι πια ο κος Μητσοτάκης από την κατάρρευση της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Από τις εγκληματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις συγκοινωνίες. Και κυρίως από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τους πολίτες και βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη. Και όταν δεν έχεις σχέδιο και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλεις από το καπέλο, δε σώζεσαι.»