Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρωί επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ», το μνημείο για τους νεκρούς Σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «Soviet War Memorial» και το μουσείο Μοντέρνας τέχνης «Tate».

Μετά την επίσκεψή του στη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ». ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια όαση, εδώ στο κέντρο του Λονδίνου, μια όαση γνώσης, εκπαίδευσης, μόρφωσης, ιδεών, ιστορίας, μνήμης, γύρω από ζητήματα που πρέπει να μάθει, κυρίως, η νέα γενιά, η εργατική τάξη, ως σύνολο, όχι μόνο της Μ. Βρετανίας όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου.

Γιατί οι ιδέες του Μαρξ, του Λένιν, του Ένγκελς, όλων των μεγάλων επαναστατών της ανθρωπότητας, είναι ζωντανές και επίκαιρες. Ισχύουν και σήμερα μέχρι να φτάσουμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσουμε μια νέα, πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία».

Νωρίς το απόγευμα, ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο. Να σημειωθεί ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ