Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα.

«Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο και αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου -τη μετά κορονοϊού εποχή- να έρθω στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ‘, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

«Θέλω να γνωρίζετε και εσείς, αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου, ότι το ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτήν τη δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, και τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.