Πέντε νεκρούς, ανάμεσα σε αυτούς και ένα βρέφος 9 μηνών, άφησε πίσω του ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε χθες το απόγευμα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info δύο από τα πέντε θύματα ήταν Έλληνες. Πρόκειται για μια οικογένεια μέλος της εκεί ελληνικής κοινότητας, η οποία είχε βγει να περπατήσει στους δρόμους της πόλης.

Ο πατέρας οδοντίατρος στην περιοχή, μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά. Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους ενώ η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης. Ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, είπε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Παρ όλα αυτά, είναι άγνωστο αν ο δράστης που συνελήφθη αμέσως είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

«Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, αφού ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Εκτός από το βρέφος, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Συντετριμμένη από την επίθεση είναι η Άνγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.