Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Νεκρή η αστυνομικός - Συνελήφθη ο δράστης

Ένας άνδρας επιτέθηκε νωρίτερα με μαχαίρι σε αστυνομικούς λίγο έξω από το Παρίσι. Όπως μεταδίδει το BFMTV μία γυναίκα αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά της. Οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος επίσης κατέληξε.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία δεν έχει αναλάβει την υπόθεση «σε αυτό το στάδιο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εντούτοις, η πρόεδρος της περιφέρειας του Παρισιού Βαλερί Πεκρές δήλωσε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι τα τρομοκρατικά κίνητρα δεν μπορούν να αποκλειστούν στην επίθεση.

Από την άλλη, μια αστυνομική πηγή είπε στο Ρόιτερς ότι ο δράστης δεν φώναζε ισλαμιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσαν πως μεταβαίνουν στο σημείο της επίθεσης, σε αυτόν τον δήμο με σχεδόν 26.000 κατοίκους, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Παρισιού.

«Μια υπάλληλος της αστυνομίας υπήρξε το θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ, όπου μεταβαίνω», έγραψε σε tweet ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, διευκρίνισε μια αστυνομική πηγή. Η υπάλληλος, ηλικίας 48 ετών, επέστρεφε από το διάλειμμά της για μεσημεριανό, όταν ο δράστης τη μαχαίρωσε δύο φορές στον λαιμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Η γυναίκα πέθανε επί τόπου, παρά την παρέμβαση των διασωστών.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Αργότερα, εξέπνευσε.

Άγνωστος στην αστυνομία

Πρόκειται για έναν Τυνήσιο υπήκοο, ηλικίας 36 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Διέθετε νόμιμα έγγραφα.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών (…) θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφους του θύματος και μέσω αυτών στο σύνολο της αστυνομίας» και τις δυνάμεις ασφαλείας που «στοχοθετήθηκαν εκ νέου», σημείωσε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο τρόμος, για μία ακόμη φορά στοχοθετεί και πλήττει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», αντέδρασε η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Alliance στο Twitter.