Μέσω ανακοίνωσής τους, οι δικηγόροι της 34χρονης Ιωάννας, του θύματος από την επίθεση με το βιτριόλι, ξεκαθαρίζουν ότι η άτυχη κοπέλα δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη σε δημοσιογράφο.

Η μητέρα της Ιωάννας διαπίστωσε ότι η ολιγόλεπτη τηλεφωνική συζήτηση που είχε η κόρη της με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού, ηχογραφήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων της Ιωάννας έχει ως εξής:

«Με αφορμή φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και ενόχλησαν τόσο την εντολέα μας όσο και την οικογένειά της, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ιωάννας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια και να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Ιωάννα ουδέποτε παραχώρησε συνέντευξη σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό μέσο, Ελληνικό ή ξένο. Αλλωστε, αυτό δεν θα ήταν εφικτό, δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας της παραμένει ιδιαιτέρως σοβαρή, μόλις δε πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα (η τέταρτη κατά σειρά) κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Η μητέρα της, η οποία στέκεται νυχθημερόν στο πλευρό της και προσπαθεί και εκείνη να διαχειριστεί τον πόνο του παιδιού της και την σοβαρότητα της καταστάσεώς της με ευγένεια και στωικότητα, έκπληκτη διαπίστωσε πως ολιγόλεπτη τηλεφωνική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού καταγραφόταν εν άγνοια της και μεταδόθηκε, εν είδει συνεντεύξεως, χωρίς τη συναίνεση της.

Επιθυμία της Ιωάννας και της οικογενείας της είναι να υπάρξει σεβασμός στην τραγική κατάσταση της, αφού αναμφίβολα προέχει η ηρεμία της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα πολλαπλά χειρουργεία που έχει μπροστά της. Η Ιωάννα θα μιλήσει, όταν θα είναι σε θέση.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Νικόλαος Αλεξανδρής

Απόστολος Λύτρας».