Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα εντοπιστεί η μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία στις 20 Μαΐου επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, την ώρα που εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Χθες Τρίτη 26 Μαΐου η νεαρή κοπέλα έδωσε την πρώτη της κατάθεση στις Αρχές, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική, ούτε διαφοροποίησε όσα είχε πει στις προηγούμενες συναντήσεις που είχε με στελέχη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αρκέστηκε στην περιγραφή της επίθεσης εναντίον της από την μαυροφορεμένη δράστιδα.

Εγινε άρση του απορρήτου

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της 34χρονης είχαν προβεί σε αίτημα άρση τηλεφωνικού απορρήτου και χθες έλαβαν τη σχετική εισαγγελική έγκριση.

Πλέον, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στην 34χρονη, σε συνδυασμό με τη συστηματική μελέτη των καμερών ασφαλείας από τη γύρο περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ηδη έχουν προβεί σε μία «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι μέχρι και σήμερα, οι Αρχές έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της δράστιδος και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο ΙΧ. Την ίδια ώρα, μελετάται και η «διαδρομή» του καυστικού υγρού προκειμένου να ανακαλυφθεί τυχόν πρόσφατη αγορά από συγκεκριμένο σημείο. Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο η δράστιδα να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες και μέσω διαδικτύου να προέβη στην παρασκευή του.