Νέα στοιχεία σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, προβλήθηκαν στην εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η αστυνομία έχει την εικόνα της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, από κάμερα υψηλής ανάλυσης. Η εκπομπή έφερε σήμερα στο «φως» ένα καρέ από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη γυναίκα να μπαίνει στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας.

Όπως φαίνεται, η δράστρια φορούσε μπεζ καπαρντίνα, σακίδιο στην πλάτη και κρατάει κάτι στο χέρι της – ένα μπλε δοχείο που πιθανότατα περιέχει το βιτριόλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τις διαδρομές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η μυστηριώδης γυναίκα, προκειμένου να δει το χώρο και να καταγράψει τις κάμερες που έχει τριγύρω. Η δράστιδα έφυγε από το σημείο με ταξί, που είχε μισθωμένο ημέρες πριν το περιστατικό.

Ακόμα και η οδηγός ταξί που έδωσε την κατάθεση στους Αστυνομικούς και παρά το γεγονός πως επί ημέρες μετέφερε την μυστηριώδη γυναίκα από το Μετς στην Αγία Ελεούσα, στην Καλλιθέα, επί της Λ. Θησέως, δεν ήταν σε θέση να δώσει επακριβώς τα χαρακτηριστικά της, καθώς: «…κάθε φορά που έμπαινε στο ταξί από το Μετς, φορούσε χειρουργική μάσκα, γάντια στα χέρια, πάντα ένα σκούρο πανωφόρι μακρύ, μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου και ίσως περούκα», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η οδηγός.

Το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε ότι ο πρώην σύντροφός της εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά.

«Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία που δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που προχώρησε στην αποτρόπαια ενέργεια έφτασε και τις δύο φορές – την προηγουμένη και την ημέρα της εγκληματικής ενέργειας – στην Καλλιθέα με… λεωφορείο της γραμμής (γεμάτο με κόσμο) και αποχώρησε με το ίδιο ταξί.

Η δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι είχε επιχειρήσει και την προηγούμενη μέρα να επιτεθεί στην 34χρονη ιδιωτική υπάλληλο με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν είχε υπολογίσει τον χρόνο άφιξης του θύματος και έφυγε άπρακτη. Η γυναίκα που προχώρησε στην αποτρόπαια ενέργεια έφτασε και τις δύο φορές – την προηγουμένη και την ημέρα της εγκληματικής ενέργειας – στην Καλλιθέα με… λεωφορείο της γραμμής (γεμάτο με κόσμο) και αποχώρησε με το ίδιο ταξί, το οποίο την πρώτη φορά το είχε καλέσει με τηλεκάρτα. Φορούσε μπεζ προς καφέ καμπαρντίνα, μαύρο παντελόνι, έφερε τσάντα πλάτης, είχε ξανθά μαλλιά (ίσως περούκα) και φορούσε λευκή μάσκα και μαύρα γυαλιά. Ακόμη απέφυγε να αποκαλύψει τμήμα του προσώπου της στον οδηγό ταξί, ο οποίος την αποβίβασε κοντά στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως. Μιλούσε ελληνικά, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία στην προφορά της, και απέφυγε να συζητήσει οτιδήποτε με τον οδηγό ταξί, πέρα από τα τυπικά για το δρομολόγιο.

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει σειρά άγνωστων και αναλυτικών στοιχείων για την μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της δραματικής επίθεσης, στις 20 Μαΐου, με καυστικό υγρό εναντίον της λογίστριας, στην είσοδο των γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας επί της λεωφόρου Θησέως.

Σε μια έρευνα που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αφού πλέον η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει τα επόμενα τρία 48ωρα να προσδιορίσει τον αριθμό του κινητού της μυστηριώδους γυναίκας με σαρώσεις κλήσεων σε 4-5 σημεία της Αθήνας από τα οποία πέρασε. Με την ελπίδα είτε σε κάποιο από αυτά τα σημεία να έχει πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση με το κινητό της, είτε να συνδέθηκε στο Internet, να μπήκε στο προφίλ της στο Facebook κ.λπ., οπότε και πάλι καταγράφεται το στίγμα της. Παράλληλα επιχειρείται από τις αναλύσεις κλήσεων του κινητού της και άλλων προσώπων να εντοπιστούν άγνωστες επαφές της 34χρονης που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Σε μια υπόθεση που ενώ θεωρήθηκε αρχικά απλή, περιπλέκεται καθημερινά.

Ήδη εξετάζονται 8-9 διαφορετικά σενάρια και γνωριμίες της άτυχης γυναίκας, μερικές από τις οποίες φέρεται να έχουν γίνει και μέσω Faceboook. Και ανάμεσα σε αυτές με Έλληνα επιχειρηματία που διαμένει στο εξωτερικό κι ασχολείται με αγώνες αυτοκινήτων και με τον οποίο είχε πραγματοποιήσει προσφάτως ταξίδι στην Ισπανία.