Η άτυχη 34χρονη, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην Αστυνομία, όλα όσα εξελίχθηκαν τη στιγμή που πήγαινε στη δουλειά της.

Τα όργανα της τάξης αναμένεται να της πάρουν κατάθεση από το «Θριάσιο», ενώ όσα θα τους καταθέσεις ευελπιστούν να ρίξουν φως στην υπόθεση και να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ.

Το θύμα παραμένει σε κατάσταση σοκ ενώ στις πρώτες τις κουβέντες στους αστυνομικούς είχε εξομολογήθει, ότι η ερωτική της ζωή δεν έχει κάτι το μεμπτό, ώστε να επιφέρει τέτοια επίθεση.

Η 34χρονη είπε επίσης αρχικά στην Αστυνομία για τη γυναίκα που της επιτέθηκε με το βιτριόλι:

«Ήταν γυναίκα, φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον σκούφο ενώ δεν πρέπει να ήταν ξανθιά. Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ, με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια και στη συνέχεια μου πέταξε το καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό».

Χθες το θύμα μίλησε στον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, λέγοντας του πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως αυτή που της επιτέθηκε, πρέπει να ήξερε πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η 34χρονη.

«Ήθελε να της καταστρέψει τη ζωή»

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της σοκαριστικής επίθεσης στην 34χρονη.

Όπως είπε η κυρία Δασκαλάκη, η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της».

Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.