Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στη 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη μία 35χρονη γυναίκα, η οποία δεν έχει ομολογήσει ακόμα για την πράξη της. Η γυναίκα, αυτή, φαίνεται να προδόθηκε από μία τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει ραδιοταξί που τη μετέφερε από και προς το σημείο της επίθεσης.

Πιθανολογείται, η γυναίκα που κρατείται στην Ασφάλεια, να προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος από το Παγκράτι που δουλεύει σε δικηγορική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα και είχε ερωτική αντιζηλία μαζί της.

Η 35χρονη κατηγορούσε την Ιωάννα ότι ήταν εμπόδιο στη σχέση της με έναν άνδρα. Στην κατοχή της βρέθηκε και μια γυναικεία περούκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη. Το κινητό της τηλέφωνο φάνηκε να καταγράφεται από κυψέλες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα σημεία που έχουν καταλήξει οι Αρχές ότι κινήθηκε η μαυροφορεμένη γυναίκα.

Η Αστυνομία ψάχνει στοιχεία για το σχηματισμό δικογραφίας ενώ θα προχωρήσουν και σε ανάλυση φωνής αλλά και ταυτοποίηση με φωτογραφία της στην 34χρονη, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναμένεται να προσαχθεί και να καταθέσει μια ακόμα γυναίκα, ύποπτη για την υπόθεση.

Αμφότερες οι γυναίκες είναι βασικές ύποπτες για την υπόθεση, με την 35χρονη να είναι στην πρώτη ομάδα υπόπτων αποτελούμενη από 20 άτομα.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Ιωάννης Λύτρας, επικοινώνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί μαζί της και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση
Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την
επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της 20ης Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό έξω από το ασανσέρ, το οποίο περίμενε να πάρει, στο κτήριο της εργασίας της στην Καλλιθέα.

Ο γολγοθάς της 34χρονης συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία, έχοντας μεταφερθεί από το Metropolitan Hospital στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών «τρέχουν» εδώ και 20 περίπου ημέρες, με βάση τις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, βίντεο από κάμερες ασφαλείας αλλά και την κατάθεση του ίδιου του θύματος.

Με το ξέσπασμα της υπόθεσης, οι Αρχές φέρονται να κατάρτισαν μία λίστα υπόπτων, που απαρτίζεται από 12 άτομα. Η πλειοψηφία εμφάνισε «ισχυρό» άλλοθι, ωστόσο για 2 με 3 από τους φερόμενους ως υπόπτους προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις αλλά όχι αρκετά στοιχεία, ώστε ν’ απαγγελθούν κατηγορίες.

Έχοντας πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 25 άτομα, μιλώντας πέντε φορές με την κοπέλα στο Θριάσιο, αναλύοντας βίντεο περισσότερων από 12 ωρών και τα δεδομένα από τις σαρώσεις δύο τηλεφωνικών εταιρειών, οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Καλλιθέας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας δεν πήγε ποτέ στο σημείο.

Με απλά λόγια, έβαλε άλλη γυναίκα να ρίξει το βιτριόλι, προκειμένου η ίδια να έχει ακλόνητο άλλοθι και το άτομο που εκτέλεσε την εντολή να μην μπορεί να αναγνωριστεί από το θύμα. Και γι’ αυτό δεν την αναγνώρισε η Ιωάννα, ενώ στα βίντεο οι αστυνομικοί έψαχναν λάθος γυναίκες, αφού οι ύποπτες είχαν φροντίσει, την στιγμή της επίθεσης, να είναι σε άλλο σημείο, προκειμένου να έχουν ακλόνητο άλλοθι.

Και, το κυριότερο, τα κινητά τους τηλέφωνα να μην εκπέμπουν από την κυψέλη της Καλλιθέας. Οι αναλυτές της Ασφάλειας, έπειτα από αυτή τη διαπίστωση, αλλάζουν μεθοδολογία και πλέον δεν αναζητούν μία από τις πέντε ύποπτες για να λύσουν το μυστήριο, αλλά ψάχνουν την άγνωστη γυναίκα-φυσική αυτουργό, που δεν έχει σχέση με την Ιωάννα, για να φθάσουν στο πρόσωπο που έδωσε την εντολή να διαλύσει με θειικό οξύ το όμορφο πρόσωπό της.