Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Σε νέα απολογία ο ιερέας

Στο δικαστήριο θα βρεθεί ξανά σήμερα (2 Νοεμβρίου) ο προφυλακισμένος, υπό καθαίρεση ιεράς, που τον περασμένο Ιούνιο είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Ο ίδιος θα απολογηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια, αφού η κατηγορία που τον βάρυνε για την αποτρόπαια πράξη του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Αρχικά, έπειτα από τη σύλληψη του κατηγορούμενου, η εισαγγελία του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στη μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του κατηγορούμενου, αξιολογώντας τις καταθέσεις των μητροπολιτών και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Κατά την πρώτη απολογία του, ο ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ δήλωσε ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, αν εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας για τον εντολέα του είχε αναφέρει: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».