Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona περιλαμβάνεται στις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για θεραπεία και πρόληψη κατά του κορωνοϊού.

«Στη Ρωσία, δύο εμβόλια έχουν καταχωρηθεί για την πρόληψη από την μόλυνση του νέου κορονοϊού σε ενήλικους από 18 έως 60 ετών. Στις 11 Αυγούστου καταχωρήθηκε ένα εμβόλιο συνδυασμένων φορέων (Gam-COVID-Vac) και στις 13 Οκτωβρίου καταχωρήθηκε ένα εμβόλιο που βασίζεται σε αντιγόνα πεπτιδίων (EpiVacCorona)» αναφέρεται στο έγγραφο του ρωσικού Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη για τον κορονοϊού σε ενηλίκους.

Sputnik V: Καμία παρενέργεια για το 85% των εμβολιασθέντων

«Οι παρενέργειες εντοπίζονται περίπου στο 15% των εμβολιασθέντων. Ως εκ τούτου, το 85% αυτών που έκαναν το εμβόλιο δεν έχουν παρενέργειες και καμία ταλαιπωρία από αυτό το εμβόλιο» δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και παρήχθη σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, έγινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο έχει εισαχθεί επί του παρόντος στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης.