Κατώτατος Μισθός: Σήμερα οι αποφάσεις στο υπουργικό - Αύξηση κατά 2%

Νέο τοπίο έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας λόγω κορωνοϊού, με μια σειρά ειδικών διατάξεων να παρατείνονται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία. Αναλυτικά οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Ειδική αποζημίωση. Στα 17.8 ευρώ την ημέρα διαμορφώνεται και τον Ιανουάριο το ποσό της ειδικής αποζημίωσης σε περιπτώσεις αναστολών συμβάσεων. Επομένως εργαζόμενος που θα παραμείνει όλο το μήνα σε αναστολή θα εισπράξει 534 ευρώ. Όσον αφορά στις αναστολές του Δεκεμβρίου η πληρωμή των χρημάτων θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
  2. Πρόγραμμα Συν- ΕργασίαΠαραμένει σε εφαρμογή έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν το χρόνο εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθού. Στη συνέχεια έρχεται το κράτος και καλύπτει το 60% της μείωσης που είχε στο μισθό του ο εργαζόμενος (η κάλυψη φτάνει το 100% για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό). Επίσης το κράτος καλύπτει στο 100% τις ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Τηλεργασία. Παραμένει σε ισχύ και τον Ιανουάριο η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% των εργαζομένων που μπορούν να δουλέψουν με αυτό το καθεστώς. Να σημειωθεί πως στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 3000 ευρώ.
  4. Δώρο Χριστουγέννων. Όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή το Δεκέμβριο θα πάρουν το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο συγκεκριμένο διάστημα έως τις 31 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως για το Δώρο Χριστουγέννων εφαρμόστηκε ένα μεικτό σύστημα. Ο εργοδότης κατέβαλε κανονικά το ποσό που αναλογούσε στους μήνες, που ο εργαζόμενος δεν ήταν σε αναστολή. Ωστόσο για το διάστημα που ο εργαζόμενος είχε αναστολή σύμβασης το “κομμάτι” του Δώρου καταβάλλεται από το κράτος. Συγκεκριμένα το κράτος έχει ήδη πληρώσει το ποσό που αναλογεί στις αναστολές έως και το Νοέμβριο, ενώ αυτό το μήνα θα καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό (για τις αναστολές Δεκεμβρίου).
  5. Άδειες. Ειδικό καθεστώς ισχύει για το υπόλοιπο της άδειας του 2020 σε περιπτώσεις που την περσινή χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί αναστολές  συμβάσεων εργασίας από το Μάρτιο έως και το Δεκέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο ή το υπόλοιπο οφειλόμενο τμήμα της ετήσιας κανονικής άδειας και του επιδόματος αδείας έτους 2020 των εργαζομένων μπορεί να μεταφερθεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2021. 
  6. Εισφορές. Σε ισχύ έχει μπει από την 1η Ιανουαρίου η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζόμενων) στον ιδιωτικό τομέα κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
  7. Κατώτατος μισθός. Νέο χρονοδιάγραμμα μπαίνει σε εφαρμογή για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία, ενώ το τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο τον νέο κατώτατο μισθό.