Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που συσσωρεύεται στην περιοχή της Ισπανίας θα κινηθεί ανατολικά τα επόμενα 24ωρα και από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να αρχίσει να μπαίνει στη χώρα μας.

Πρόκειται για σύστημα αρκετά βροχοφόρο που θα αφήσει σημαντικα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Το καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS «βλέπει» διάρκεια στην επερχόμενη κακοκαιρία και ανατροφοδότησή της από νέα βαρομετρικά χαμηλά, ικανά να δίνουν βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες, θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη της κίνησης των αερίων μαζών πάνω απ’ την Ευρώπη, πως ο Δεκέμβριος αναμένεται να μπει… φουριόζος, ως προς το «πάγωμα» της βόρειας Ευρώπης, που αποτελεί βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την έλευση του χειμώνα και στη χώρα μας.

Τα σημερινά στοιχεία επιμένουν πως θα πρέπει να αναμένουμε την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα στο διάστημα από τις 5 έως τις 10 του Δεκέμβρη…