Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες που έδωσε η Opel στη δημοσιότητα που δίνουν μια πρώτη γεύση από το μελλοντικό Astra, με αυτή τη γενιά του μικρομεσαίου να είναι και η πρώτη που εξηλεκτρίζεται.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν «καθαρές» και δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές που σπάνε τις σχεδιαστικές γέφυρες με το παρελθόν, με τη νέα σχεδίαση του Opel Astra να προαναγγέλλουν το μέλλον των επιβατικών της γερμανικής εταιρίας.

«Το μελλοντικό Astra θα ανοίξει ένα συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στην 30-χρονη ιστορία του συμπαγούς μοντέλου μας» είπε σχετικά ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

«Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη γενιά του Opel Astra θα δημιουργήσει μία ισχυρή εντύπωση και θα προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα.»

Αρμονική ενσωμάτωση Opel Vizor

Το κυρίαρχο εξωτερικό σχεδιαστικό στοιχείο είναι μία εξέλιξη του Opel Vizor που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Mokka.

Αυτή η νέα μάσκα, που αντιπροσωπεύει το νέο πρόσωπο της μάρκας, εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας αρμονικά τεχνολογίες, όπως οι πολύ λεπτοί προβολείς IntelliLux LED, που για μία ακόμα φορά θα φέρουν προηγμένες καινοτομίες στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων.

Στο πίσω τμήμα, το όνομα του νέου Astra τοποθετείται στο κέντρο της απέριττης επιφάνειας της πίσω πόρτας.

Επόμενη γενιά Pure Panel

Στο εσωτερικό εφαρμόζεται «γερμανική ακρίβεια». Η επόμενη γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων Pure Panel με ενιαίες κρυστάλλινες επιφάνειες, με δύο ευρείες οθόνες όπου προβάλλονται οι σημαντικότερες πληροφορίες σε οριζόντια διάταξη και με προσανατολισμό προς το οδηγό.

Τα φυσικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έχοντας τη μορφή περίτεχνα κατασκευασμένων μπουτόν.

Η υψηλή ποιότητα ενισχύεται περαιτέρω από το σχήμα, την υφή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο προηγμένο τιμόνι και τα εργονομικά εμπρός καθίσματα.

Εξηλεκτρισμένη η επόμενη γενιά Astra

Η επόμενη γενιά Astra που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Rüsselsheim, θα διατίθεται με τη μορφή ενός δυναμικού 5θυρου hatchback και μιας ευέλικτης έκδοσης Sports Tourer.

Το νέο μοντέλο συνεχίζει την προϊοντική επέκταση της μάρκας και προσδίδει σημαντική ώθηση στον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της προϊοντικής γκάμας της.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει εντός του 2021 στο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Poste Italiane με ηλεκτρικό Opel Corsa-e