Το βάρος στην οικονομία είναι αποφασισμένη να ρίξει η κυβέρνηση, με πρόσθετα μέτρα στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού. Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια νομοσχέδιο με μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα  «Ιανός». Αύριο τη «σκυτάλη» παίρνει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Παράλληλα μέσα στον Οκτώβριο θα περάσει  από τη Βουλή ο νέος πτωχευτικός κώδικας αλλά και ένα ακόμα νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει περαιτέρω μέτρα για τη θεσμική θωράκιση της τηλεργασίας αλλά και την καθιέρωση του ψηφιακού ωραρίου και της κάρτας εργασίας. 

Τέλος τα «φώτα» την επόμενη εβδομάδα πέφτουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου θα υπάρχει μια εκτίμηση για το μέγεθος της ύφεσης τη φετινή χρόνια αλλά θα παρουσιάζεται και ο σχεδιασμός του 2021.

Να σημειωθεί εδώ πως στη διεύρυνση της επιστολικής  ψήφου για να μην υπάρχει μαζική προσέλευση βουλευτών στην Ολομέλεια λόγω κορωνοϊού προχωρά  η Βουλή. Οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα διεξάγονται με την φυσική παρουσία έως 50 βουλευτών και οι υπόλοιποι θα ψηφίζουν δια επιστολής από τις εκλογικές τους περιφέρειες.