Η Ερέτρια παραμένει ανάστατη. Η σύλληψη του δασκάλου για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία που παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις κι επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Γονείς μαθητών, γείτονες του εκπαιδευτικού, αλλά και πρώην μαθητές του, δεν μπορούν να κρύψουν την έκπληξη και την οργή τους. Το μεσημέρι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 51χρονος δάσκαλος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

«Δεν μας είχε δείξει κάτι τέτοιο, πέσαμε όλη η κοινωνία από τα σύννεφα, δεν νομίζω πως το περίμενε κανείς…», λένε κάτοικοι της περιοχής.

Τα μέτρα στα δικαστήρια Χαλκίδας ήταν δρακόντεια από νωρίς, ώστε ο εκπαιδευτικός να μην βρεθεί απέναντι στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Δύο ώρες κράτησε η απολογία του δασκάλου. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Έκπληκτοι όσοι τον γνώριζαν

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους που τον γνώριζαν. Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS η μητέρα παιδιών που τον είχαν στο παρελθόν δάσκαλο, πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό που εμφανιζόταν ως ήσυχος οικογενειάρχης.

«Τον γνωρίζω. Όταν το μάθαμε πέσαμε όλοι από τα σύννεφα δεν φαινόταν τέτοιος άνθρωπος, ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Η σύλληψή του, προκάλεσε ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, ο δάσκαλος εργαζόταν στο παρελθόν σε πασίγνωστο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Τώρα όλοι ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση για να μάθουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος.

Η καταγγελία εναντίον του

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Δευτέρα όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος, διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό και πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η καταγγελία ευσταθούσε.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη 14χρονη μαθήτρια. Η σύλληψή του έγινε απ’ αυτοφώρω όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Ερέτριας

Δεν μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους οι κάτοικοι της Ερέτριας. Όλοι έκαναν λόγο για ένα άνθρωπο με θεσμικό κιόλας ρόλο, ιδιαίτερα γνωστό, και στην κοινωνία και στους γονείς. Άνθρωπο υπεράνω υποψίας, γλυκομίλητο, πολύ κοντά στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου όπου δίδασκε ο 51χρονος, δεν είχε γίνει καμία καταγγελία εις βάρος του.