Μια σοκαριστική έρευνα βγήκε στο φως της δημοσιότητας που δείχνει ότι πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι, ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα αιμομιξίας.

Χαρακτηριστικά η έρευνα του Ipsos αποκάλυψε ότι ένας στους δέκα Γάλλους ισχυρίζεται ότι ήταν θύμα αιμομιξίας και από αυτούς, το 78% είναι γυναίκες.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι στη «Le Figaro», οι αποκαλύψεις αυτών των γεγονότων θα αυξηθούν εν μέσω πολλαπλασιασμού των σεξουαλικών σκανδάλων.

Σύμφωνα με την «Le Figaro», τα στοιχεία αυτά έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2009. Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται την παραμονή μιας έκθεσης προόδου που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντριέν Τακέτ σχετικά με το σχέδιό του για την προστασία των ανηλίκων, που προβλέπει τη δημιουργία μιας επιτροπής για τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών.

«Η αιμομιξία αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα της σεξουαλικής βίας εναντίον ανηλίκων και αυτή η λέξη δεν είναι καν στον τίτλο! [της έκθεσης προόδου του υπουργείου]» δήλωσε στα ΜΜΕ η Ιζαμπέλ Ομπρί, πρόεδρος της ένωσης κατά της αιμομιξίας. «Ας σταματήσουμε να αναφερόμαστε στην αιμομιξία με γενικούς όρους. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του ταμπού».

«Η αιμομιξία θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιτροπής», αλλά «δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη μερικά θύματα που δεν εμπίπτουν σε αυτόν τον ορισμό», δήλωσε αξιωματούχος της ομάδας του υπουργού.