Νέες υποδείξεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σήμερα Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την να απαλλαγεί από την πίεση, που όπως υποστήριξε, της ασκείται από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγεί από την πίεση που ασκείται σκόπιμα από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε πως οι απαιτήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών – σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τουρκική συμπεριφορά – ήταν «άδικες». 

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες αρκετών χωρών. Κι αυτό επειδή οι απαιτήσεις τους ήταν άδικες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι «κάποιες χώρες της ΕΕ με κοινή λογική υιοθέτησαν θετική προσέγγιση και ματαίωσαν τα σχέδια (για αυστηρότερα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας)».

«Υπάρχει η προσδοκία για διαπραγμάτευση στη Σύνοδο του Μαρτίου. Να το πω ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα» σχολίασε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά δικαιώματα που πρέπει να δοθούν στην Τουρκία από χώρες της ΕΕ».