Ερντογάν: «Η Τουρκία δε θα υποκύψει»-Αποχώρησε από την εκδήλωση ο Έλληνας Υφυπουργός Περιβάλλοντος | 2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του αγωγού TANAP υπήρξε επεισόδιο, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σχετικά με τη συμφωνία με τη Λιβύη και ότι αυτή θα περάσει από την τούρκικη εθνοσυνέλευση.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Η συγκεκριμένη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με τη Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.