Ερντογάν σε Μακρόν: «Πήγαινε να κοιτάξεις τον εγκεφαλικό σου θάνατο» | 4315302 scaled

Την χειρότερη περίοδο περνούν οι γαλλοτουρκικές σχέσεις, με το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι εξαιρετικά τεταμένο. Ο Ερντογάν επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Μακρόν, αποκαλώντας τον εγκεφαλικά νεκρό!

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε μια ατάκα του Μακρόν που ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου» . «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο. Αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου.

Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι’ αυτό. Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο. Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι’ αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία. Χειρονομήστε όσο θέλετε, στο τέλος θα αναγνωρίσετε την ορθότητα του αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας».