Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιο τρομοκρατών» - Οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ | 4314202 scaled

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο δεύτερος έθεσε θέμα στον πρώτο σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν Τούρκοι δημοσιογράφοι, με τους οποίους συνομίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε: «κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».

Οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με διαρροή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ελπίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε κατάλληλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών».

Όπως σχολιάζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα.

Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.

Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», αναφέρουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».