Επίσκεψη Τσίπρα στην Κατερίνη αύριο

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να έχει “αλλεργία” στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις.  Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το εμβόλιο και την επιχείρηση εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να κινείται χωρίς πυξίδα, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ του “ναι” και του “όχι” στο εμβόλιο. 

Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε  ότι «ο  κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί»

Χρειάστηκε να περάσει κάτι παραπάνω από ένας μήνας προκειμένου ο τέως πρωθυπουργός, την περασμένη Δευτέρα, να εμβολιαστεί από ένα εμβόλιο που, όπως ο ίδιος έλεγε, ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί. 

Αντί ωστόσο να αναγνωρίσει το λάθος του ή την εσφαλμένη πολιτική τοποθέτηση,  συνεχίζει την αμφισβήτηση.

«Ας καταλάβει επιτέλους ότι η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα και ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα, στο οποίο δεν χωράει  η μικροκομματική μιζέρια» τονίζει γαλάζια πηγή, απαντώντας ουσιαστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και του Κράτους. Μία εικόνα που  ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στην κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά στις ποσότητες των πρώτων εμβολίων, κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να συνδυάσει δύο αντίθετες τάσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία τους υποστηρικτές και από την άλλη τους αρνητές του εμβολίου.

Σε ένα ακόμα λοιπόν μείζον θέμα για τη χώρα, ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να «απλώσει δίχτυα» στους δήθεν αγανακτισμένους από την πανδημία, υλοποιώντας μία γνωστή του τακτική από το …πρόσφατο παρελθόν.