Με τον κόσμο και ειδικά τους νεότερους να έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα και τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες να καταγράφουν έξαρση τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί ειδικοί συνιστούν το άνοιγμα της εστίασης όπου συντεταγμένα οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό ή το γεύμα τους δίχως να σημειώνονται παρατράγουδα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού και τα κορωνοπάρτι, υποστήριξε ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο μετά από 14 μήνες lockdown. «Ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

Για ένα ακόμη βράδυ η πλατεία στην Κυψέλη «βούλιαξε» από νεαρούς που διασκέδαζαν μέχρι το πρωί σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Χθες βράδυ δεν έπαιζε μουσική, ωστόσο, δεν έλειψαν τα ποτά.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί χθες στην Πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι και στους γύρω δρόμους και πεζοδρόμια, πίνοντας, μιλώντας και χορεύοντας, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Ανάμεσα σε εκείνους που συγκεντρώθηκαν και κάποιοι με «φτιαγμένα» αυτοκίνητα, οι οποίοι περνούσαν από το σημείο με ταχύτητα, σύμφωνα με μαρτυρίες