Εθνική: Προχώρησε σε νέα συμφωνία με τα θεραπευτήρια του Hellenic Healthcare Group

Σε νέα συμφωνία συνεργασίας με τα Θεραπευτήρια του Hellenic Healthcare Group (HHG), προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας ως γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους της, αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά την απευθείας κάλυψη από την εταιρία του κόστους συγκεκριμένων χειρουργικών επεμβάσεων που διεξάγονται με ρομποτική τεχνική.  

Ενδεικτικά,  περιλαμβάνει τις επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου με το σύστημα MAKO και επεμβάσεις, όπως η ολική προστατεκτομή, η νεφρεκτομή, η κυστεκτομή, καθώς και εξειδικευμένες γυναικολογικές επεμβάσεις με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα «Da Vinci».

«Η εν λόγω συμφωνία, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των συνεργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της Εθνικής Ασφαλιστικής,  Σταύρος Κωνσταντάς,

Για να προσθέσει πως «Εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους μας και αναδεικνύει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που αυτοί αποκομίζουν επιλέγοντας συμβεβλημένα με την Εταιρία Θεραπευτήρια».

Από την πλευρά του, με αφορμή τη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος του Hellenic Healthcare Group, Δημήτρης Σπυρίδης, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι «Η συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική βασίζεται στην στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου HHG να προσφέρει τη βέλτιστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε κάθε ασθενή και για κάθε θέμα υγείας με την πεποίθηση πάντα ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων».

Ήδη, οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής που επιλέγουν για τη νοσηλεία τους τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital και Metropolitan  General καλύπτονται απευθείας για τα έξοδα της ρομποτικής τεχνικής, μαζί με τα υπόλοιπα αναγνωρισθέντα έξοδα νοσηλείας.

Επιπλέον, κάθε νέα επέμβαση που κρίνεται ιατρικώς αναγκαίο να διενεργηθεί με ρομποτική τεχνική εξετάζεται από ιατρική επιτροπή του Θεραπευτηρίου και της Εταιρείας, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας.