Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αναστολή των παραστάσεων του λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, το Cirque du Soleil υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, με έδρα το Μόντρεαλ, επέρριψε τις ευθύνες για την πτώχευσή της την «τεράστια διαταραχή και το αναγκαστικό κλείσιμο των σόου ως αποτέλεσμα της πανδημίας» και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής σόου, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των «O», «Michael Jackson One» και «The Beatles LOVE».

Η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να «υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil».

Η εταιρία έχει χρέος που πλησιάζει το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Επιπλέον, η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

Παρά την πτώχευση, το Cirque du Soleil δεσμεύεται να επιστρέψει στη σκηνή όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και είμαστε σε αναμονή χαλάρωσης των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις που έχουν ακυρωθεί και προγραμματιστεί για αργότερα, παραμένουν έγκυρα», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.