Έτοιμη η Ελλάδα να υποδεχτεί Bρετανούς τουρίστες - Προετοιμάζονται τα διαβατήρια εμβολιασμού τους

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κάνει πυρετώδεις προετοιμασίες, με σκοπό οι Βρετανοί τουρίστες να είναι σε θέση να πάνε για διακοπές από τα μέσα του Μαΐου στην Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Οι υπουργοί είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να είναι έτοιμα τα διαβατήρια εμβολιασμού έως τις 17 Μαϊου για να αρχίσουν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Βέβαια, μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα θα ανακοινωθούν οι ασφαλείς προορισμοί. Η Ελλάδα, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα ανοίξουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στη Daily Mail ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα για να μπορέσουν οι Βρετανοί να πάνε διακοπές σε χώρες που απαιτούν τέτοια πιστοποιητικά.

Είπε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τους κανόνες καραντίνας που θα ισχύουν κατά την επιστροφή τους.

«Εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να πιστοποιούν ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά και την εμβολιαστική τους κατάστασης. Αυτό αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και σκοπεύουμε να βρούμε λύση το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε πηγή του υπουργείου Μεταφορών.

Η απαγόρευση της ΕΕ σε ξένους ταξιδιώτες δεν αναμένεται να ισχύσει για τη Βρετανία, αφού η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς και μέχρι στιγμής έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση πάνω από 33 εκατ. πολίτες και άλλα 10 εκατ. και τις δύο δόσεις.