Στον «αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2020, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Επί του παρόντος, η EBU είναι επιφυλακτική πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης ακύρωσης ή ματαίωσης της διοργάνωσης.

Η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO Natalija Gorscak αναφέρει: «Η EBU παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και ενημερώνεται συνεχώς για τις νεώτερες συμβουλές και οδηγίες από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους ολλανδικούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NPO, NOS και AVROTROS και το Δήμο του Ρότερνταμ για να διερευνήσουμε διάφορα πιθανά σενάρια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Εντούτοις, με 2 μήνες να απομένουν μέχρι τα 3 live show στις 12, 14 και 16 Μαΐου και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση τόσο στην Ολλανδία όσο και στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως ομάδα για την προετοιμασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ».

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, τόνισε ότι επιθυμεί οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision να γίνει μέχρι τις 5 ή 6 Απριλίου.

Αυτό προκειμένου να μην έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κατασκευής της σκηνής στο Rotterdam Ahoy.