Όταν η Εύα Μέντες συμμετέχει σε μια κινηματογραφική ταινία, είναι το πρόσωπο που κλέβει την προσοχή των θεατών.

Το ζεστό χαμόγελο της σε συνδυασμό με ένα σώμα που δεν καταπιέστηκε ποτέ για να χωρέσει στα ανορεξικά μέχρι πρότινος πρότυπα του Χόλιγουντ, την καθιστούν εκτός από αρεστή, προσιτή στους ανθρώπους που την παρακολουθούν να ερωτεύεται, να πληγώνεται και να προχωρά και πάλι μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

Ίσως γι’ αυτό το λόγο και έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη έκπληξη και συζήτηση η απουσία της από τα κινηματογραφικά δρώμενα από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Το δίχως άλλο οι θαυμαστές της ξέρουν ότι στο μεσοδιάστημα κατέκτησε την καρδιά ενός από τους πιο ωραίους Καναδούς που διαπρέπουν στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, του Ράιαν Γκόσλινγκ, και ότι απέκτησε δυο κόρες μαζί του.

Γιατί όμως εξαφανίστηκε από το προσκήνιο; Απαντώντας σχετικά με την απουσία της σε ανάρτηση της Instagram που αναπαρήγαγε και το περιοδικό της διάσημης Όπρα Γουίνφρει «O The Oprah Magazine» «Ως μητέρα, υπάρχουν κάποιοι ρόλοι που δεν προλαβαίνω πλέον να εκπληρώσω. Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία δεν θέλω να εμπλακώ, οπότε έχω περιορίσει κάποιες εμφανίσεις μου. Άλλωστε, πρέπει να δίνω το σωστό παράδειγμα στις κόρες μου, αλλά μην ανησυχείτε. Εξακολουθώ να έχω έντονη ζωή και κάποια μελλοντικά σχέδια. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, καλό 2020».

Τα παιδιά της Μέντες και του Γκόσλινγκ είναι η 5χρονη Εσμεράλδα και η 3χρονη Αμάντα Λι με τις οποίες όπως δήλωσε πρόσφατα στο E! News η διάσημη ηθοποιός «είμαι ξετρελαμένη μαζί τους και δεν θέλω να τις αφήνω ούτε λεπτό». «Είναι ακόμα πολύ μικρές για κάτι τέτοιο», συμπληρώνει η ίδια παραδεχόμενη πάντως ότι έχει την αμέριστη βοήθεια του συζύγου της αλλά και των γονιών τους στο μεγάλωμα τους.

«Το να είσαι γονιός είναι πραγματικά υπέροχο», έχει δηλώσει η ίδια στο περιοδικό Acess Hollywood αποκαλύπτοντας ότι κάθε βράδυ που εκείνη και ο Ράιαν βάζουν τις κόρες τους για ύπνο δεν πιστεύουν την ευτυχία που ζουν. Η Λατίνα σταρ δεν απέκλεισε πάντως να συνεργαστεί ξανά με τον σύζυγο της τον οποίο και γνώρισε στο σετ της ταινίας «The Place Beyond the Pines» του 2011 που αποτέλεσε και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

«Θα μου άρεσε πολύ να δουλέψω ως συμπρωταγωνίστρια του ξανά ή να με σκηνοθετήσει και πάλι κάποια στιγμή. Τον θεωρώ εξάλλου μια πραγματική δημιουργική διάνοια», κατέληξε η ωραία Εύα στο περιοδικό της διάσημης Όπρα.