Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στη «Duna Arena» της Βουδαπέστης, μιας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος και επίσης ασημένιο στον τελικό ελεύθερου προγράμματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης, βάζοντας το όνομά της στην κορυφή των πιο επιτυχημένων αθλητριών της Ελλάδας.

Η 27χρονη αθλήτρια πλέον έχει βάλει πλώρη για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα δώσει στην Εθνική Ομάδα το χρυσό εισιτήριο για το Τόκιο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναφορικά με την τεράστια επιτυχία της στη Βουδαπέστη μιλάει στο vradini.gr: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη καθώς προσπαθούσα χρόνια να κατακτήσω ευρωπαϊκό μετάλλιο. Από το 2016 παλεύω για την κατάκτηση του μεταλλίου. Όχι απλά είμαι χαρούμενη για τα δυο μετάλλια, αλλά περισσότερο για την βαθμολογία μου η οποία ήταν πάρα πολύ υψηλή και αντάξια μιας διοργάνωσης ευρωπαϊκού επιπέδου».

Ενώ για τον επόμενο στόχο της είπε: «Παρ’ όλα αυτά από σήμερα το βράδυ τα κεφάλια πάλι μέσα καθώς ξεκινάει η προετοιμασία μας για το Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου μήνα. Γιατί για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας αφού τα τελευταία 2,5 χρόνια δουλεύουμε σκληρά για να πάρουμε μαζί με το ομαδικό την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αποκαλύπτει στο vradini.gr για τα δύσκολα χρόνια αναμονής κάποιου ευρωπαϊκού μεταλλίουΗ αλήθεια είναι πως πολλές φορές, πολλοί αθλητές, σκέφτονται κάποιες στιγμές να τα παρατήσουν, αλλά τελικά αυτοί που κερδίζουν στο τέλος είναι αυτοί που δεν τα παρατάνε! Έτσι έκανα και εγω, δεν τα παράτησα γιατί θέλω συνεχώς να γίνομαι καλύτερη και να αλλάζω τις αποτυχίες μου σε επιτυχίες και να παίρνω μαθήματα από αυτές. Όταν φεύγεις με στεναχώρια από έναν αγώνα πρέπει να βάζεις στόχο τον επόμενο και φροντίζω να είμαι καλύτερη από την προηγούμενη μου εμφάνιση».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχοντας κλέψει τις εντυπώσεις στο Nomads του 2017, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής καριέρας στο μέλλον «Αν μου γινόταν κάποια στιγμή κάποια πρόταση που θα ένιωθα πως με εκφράζει θα ήμουν ανοιχτή στο να δοκιμάσω και αυτό τον τομέα».

Η συμβουλή της στα κορίτσια που την έχουν πρότυπο είναι «Να μην τα παρατάνε ποτέ. Οι δυσκολίες είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατές και μέσα από αυτές κερδίζουμε. Για να φτάσεις εκεί που θες να φτάσεις θα περάσεις δυσκολίες, αλλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις να είσαι σίγουρη πως θα το καταφέρεις».