Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα συμμετέχει σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση στην Κοζάνη.

Η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή παραμένει πηγή έντονης ανησυχίας, καθώς – παρότι βρίσκεται σε σκληρό lockdown – εδώ και αρκετό διάστημα, τα στοιχεία δεν φαίνεται να βελτιώνονται.

Αποτέλεσμα αυτών των στοιχείων ήταν και η απόφαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη ούτε και την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εμπόρων.

Η σύσκεψη

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η σύσκεψη θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 14:30 και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αλλά και τοπικοί εκπρόσωποι.

Αναλυτικά, η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή: του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, καθώς και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Μέρος στη συζήτηση θα λάβουν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, ο εκπρόσωπός Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς επίσης και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης.

Θα λάβουν, τέλος, μέρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Βελβεντού, Εμμανουήλ Στεργίου, ο Δήμαρχος Βοΐου,Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακέντας, ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης.