Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για την κερδοφορία τους από εταιρίες όπως η ολλανδική Philips και η ελβετική Julius Baer επισκίασαν τις ανησυχίες για νέου περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 10:11 ώρα Ελλάδας.

Η μετοχή της εταιρίας τεχνολογίας υγείας Philips κατέγραψε άλμα 3,2% καθώς ανακοίνωσε πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 32% στα λειτουργικά της κέρδη.

Η μετοχή της εταιρίας διαχείρισης πλούτου Julius Baer ενισχύθηκε κατά 5,3% καθώς άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει βελτίωση στην κερδοφορία της για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Η μετοχή της Danone, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας γιαουρτιών, ενισχύθηκε κατά 2,3% καθώς επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2020 και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Οι μετοχές εταιριών ειδών πολυτελείας, όπως των LVMH, Hermes και Pernod Ricard, σημείωσαν άνοδο άνω του 1% αφού η Κίνα ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ