Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Σε νέα υψηλά επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα (3 Νοεμβρίου) στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών και οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων βοήθησαν να περιοριστούν οι απώλειες από την υποχώρηση των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 10:24 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές να κινούνται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η μετοχή της BMW ενισχύθηκε κατά 0,7% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη αν και επανέλαβε την προειδοποίησή της για την παγκόσμια έλλειψη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa σημείωσε άνοδο 5,2% αφού κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά από την κρίση του κορονοϊού, χάρη στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι πετρελαϊκές μετοχές κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη STOXX 600, με πτώση 1,8%, καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων για μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού και προϊόντων διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, και ενώ αυξάνεται η πίεση προς τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ