Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε στον 1ο όμιλο του Ευρωβόλεϊ, που θα φιλοξενηθεί στο Κατοβίτσε και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, το πολυ δυνατό Βέλγιο και την Πορτογαλία.

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι:
1ος όμιλος (Κατοβίτσε): Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πορτογαλία

2ος όμιλος (Οστράβα): Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο

3ος όμιλος (Τάμπερε): Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία, Σκόπια

4ος όμιλος (Τάλιν): Εσθονία, Λετονία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Κροατία

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες. Σε Πολωνία (Κατοβίτσε, Κρακόβια) όπου θα διεξαχθεί και η τελική φάση, Τσεχία (Οστράβα), Εσθονία (Ταλίν) και Φινλανδία (Τάμπερε).

Από τους τέσσερις ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Α’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Γ’ όμιλο που βρίσκονται οι Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία και Βόρεια Μακεδονία (Α1-Γ4, Α2-Γ3, Α3-Γ2, Α4-Γ1).

Η φάση των «16» και οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Γκντανσκ στη Πολωνία και στην Οστράβα της Τσεχίας. Οι ημιτελικοί, ο μικρός τελικός και ο τελικός θα γίνουν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.