Ο καλλιτέχνης Εύρυτος σχεδίασε γκράφιτι ηρώων της Επανάστασης του 1821 στον δήμο Αργυρούπολης, προκαλώντας χαμό στα social media καθώς μερίδα των χρηστών τον χαρακτήρισε «ακροδεξιό», ενώ άλλοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέθεσε στον γκραφιτά που είναι γνωστός ως «Εύρυτος» να ζωγραφίσει τοίχους του δήμου με πρόσωπα των ηρώων της Επανάστασης του 1821. Αυτό που δημιούργησε τον ξεσηκωμό όμως στα social media είναι το παρελθόν του νεαρού γκραφιτά.

Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, ο Εύρυτος έχει κάνει έργα τα οποία εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος υποστήριξε την επιλογή του και έκανε σχετικές αναρτήσεις στο Facebook επισυνάπτοντας φωτογραφίες και με τον καλλιτέχνη και με τα έργα του. Μάλιστα, απαντώντας στα σχόλια για το παρελθόν του νεαρού σημείωσε:

«Είναι τρομερό πως μια ομάδα πιτσιρικάδων πάει και ενοχλεί βρίζοντας τον καλλιτέχνη ότι είναι φασίστας επειδή ζωγραφίζει τους Ήρωες. Ζούμε σε τραγικές εποχές αλλά ότι και να κάνουν τα αληταριά το έργο θα ολοκληρωθεί».

Χωρίστηκαν στρατόπεδα στα social media για τον «Ευρύτο»

Οι αντιδράσεις στην επιλογή σάρωσαν το Twitter με κάποιους να αναρωτιούνται αν ήξερε ο δήμαρχος το παρελθόν του Εύρυτου.

Την ίδια στιγμή, άλλοι χρήστες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας το hashtag «#με_τον_Ευρυτο».