Εξαδάκτυλος: Αν δεν πειστούμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα υπάρξει πρόβλημα

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών γενικά ενώ αλλά στους εμβολιασμούς στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Για όσους γιατρούς δεν εμβολιάστηκαν να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά από όλη την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

«Οφείλουν να το πράξουν για να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και για να δίνουν το παράδειγμα», συνέχισε τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο και απλό για να γίνει.

«Αν δεν πειστούμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα υπάρξει πρόβλημα»

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την πιστή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για την παρούσα χρονική στιγμή, εξηγώντας ότι έτσι θα μπορέσουμε σε 15 ημέρες να αλλάξουμε το «χρώμα» της χώρας στους διεθνείς χάρτες.

«Είναι σκόπιμο να προστρέχουμε στον εμβολιασμό, είναι κρίσιμο» προσέθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 δεν έχει προσέλθει για το εμβόλιο ο ένας στους τρεις πολίτες. «Αν δεν πειστούμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα υπάρξει πρόβλημα», σχολίασε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.