Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με τα νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ισχύουν από σήμερα.

Σχολιάζοντας τον συνωστισμό που παρατηρείται εδώ και καιρό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δήλωσε πως «σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα ΜΜΜ δεν έχουν τη διασπορά που φημολογείται ότι έχουν».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής υγείας και ανέφερε πως «σπανίως είναι ομόφωνες οι δύσκολες αποφάσεις» ενώ τόνισε πως η πανδημία ελέγχεται, αφού λόγω των μεταλλάξεων «πρέπει να υπάρχει ταχύτητα σε όλα και στις αποφάσεις και το χρόνο που λαμβάνονται».

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία αποδοχής, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ερωτηθείς για την ποιότητα των μέτρων και τόνισε πως «αν πούμε σταματάμε, αυτό που θα ζήσουμε, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».

Σχετικά με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι χθες, επισήμανε πως ίσχυαν στην Αττική και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή παρατηρήθηκε επιπέδωση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ «στην υπόλοιπη επικράτεια η αύξηση είναι ανησυχητική και γι’ αυτό μπήκαν κι άλλες περιοχές στο ‘κόκκινο’».

«Θα αποδώσουν τα μέτρα», είπε με βεβαιότητα και υπογράμμισε πως «έξυπνο δεν είναι να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο, έξυπνο είναι η εφαρμογή όσων μας δίνει η επιστήμη σύντομα».