Εξαδάκτυλος για Σερβετάλη: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα στις εντατικές» | athanasios exadaktylos koita

Στιην κίνηση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» απάντησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ηθοποιός ανέφερε ,πως αδυνατεί να υποστηρίξει «τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα» έκανε λόγο για «πιστοποιημένο ντάνιασμα» των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μιλώντας στον ΣΚΑΊ σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα στις εντατικές. Εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και εβδομάδες… 500-600 άνθρωποι ντανιάζονται εκεί».

Σημείωσε ακόμα ότι πολλοί άνθρωποι εδώ και εβδομάδες «αναχωρούν αδίκως» και «αυτό είναι που μας απασχολεί εμάς και ότι τα νοσοκομεία που πιέζονται αφόρητα, δυσκολεύονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες, που είναι προγραμματισμένες».

Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε και τις προβλέψεις για μισό εκατομμύριο νεκρούς στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό το μισό εκατομμύριο πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, δεν θα χαθεί ή θα χαθούν πολύ λιγότεροι. «Αν είχαμε εμβολιασμένο το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, οι ημερήσιες απώλειες θα ήταν ένας διψήφιος ή μονοψήφιος αριθμός» είπε χαρακτηριστικά.