Κομβικό ρόλο στην εύρεση των ψηφιακών στιγμάτων της 19χρονης Άρτεμις Βασίλη που εξαφανίστηκε από το Κορωπί αναμένεται να διαδραματίσει η Google.

Έχουν διαγραφεί τα τελευταία στίγματα του κινητού της τηλεφώνου πρόσφατα και έτσι εξαφανίστηκαν και τα ψηφιακά της ίχνη, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το θρίλερ για την εύρεσή της.

Για τις έρευνες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απευθύνθηκε άμεσα στη Google ώστε να προλάβουν πριν περάσει το εξάμηνο από την εξαφάνιση και χαθούν τα πειστήρια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η βοήθεια του Εγκληματολόγου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή Ψηφιακών Πειστηρίων, Βασίλη Γεωργόπουλου ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Άλλωστε με πρωτοβουλία της εκπομπής και κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, άνοιξε ο δρόμος και για τις ψηφιακές έρευνες.

«Κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά της ίχνη από τον λογαριασμό της»

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Εγκληματολόγος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστής Ψηφιακών Πειστηρίων, Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε:

«Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της».

Σε ερώτηση για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε: «Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται…».

Η νέα μαρτυρία

Εντωμεταξύ, στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής έφτασε μια ακόμη μαρτυρία για τη 19χρονη Άρτεμις καθώς υπάρχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται πως είδαν μια κοπέλα με κοινά χαρακτηριστικά και ενδυμασία με την αγνοούμενη μόλις μια ημέρα μετά την εξαφάνισή της.

«Επιστρέφαμε Σάββατο απόγευμα με το σύζυγό μου από την Ανάβυσσο και είδαμε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο μία κοπέλα. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο. Είχε και μία σκουρόχρωμη τσάντα πλάτης. Φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί», ανέφεραν.