Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη αφού άφησε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο η κόρη του περιέγραψε σαν διαθήκη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι αναζητούν τον δήμαρχο Παρκ Γουόν σε έναν μικρό λόφο στη γειτονιά Σουνγκμπουκ της Σεούλ, όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του. Σύμφωνα με την αστυνομία το κινητό τηλέφωνο του Παρκ ήταν απενεργοποιημένο.

Η κόρη του κάλεσε την αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης και είπε ότι ο πατέρας της άφησε ένα μήνυμα «σαν διαθήκη» πριν φύγει από το σπίτι τους 4-5 ώρες νωρίτερα.

Η κόρη του δεν εξήγησε το περιεχόμενο του μηνύματος, όπως είπε ο Γιν Κιμ, αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Σεούλ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την επιχείρηση αναζήτησης του.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς οι αξιωματικοί αγωνίζονται για να βρουν τον χαμένο δήμαρχο Park Won-soon

Η κόρη του αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, ανέφερε επίσης αξιωματικός της αστυνομίας υπό καθεστώς  ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει με τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα.

Περίπου 150 αξιωματικοί, ένα drone και ένα σκυλί της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για την αναζήτηση του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί στέκονται μπροστά από την ιδιοκτησία του Park Won-Soon
Πιθανή η εμπλοκή του σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS ανέφερε ότι μία από τις γραμματείς του Γουόν, υπέβαλε καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα της Σεούλ την Τετάρτη (8/7) το βράδυ. Τον κατηγόρησε για συνεχιζόμενη σεξουαλική παρενόχληση και σωματική επαφή παρά την θέληση της, από το 2017 έως και σήμερα.

Το ρεπορτάζ του SBS ανέφερε επίσης ότι η γραμματέας είπε στις Αρχές ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός γυναικών που εργάζονται στο Δημαρχείο της Σεούλ οι οποίες έχουν υποστεί παρόμοια σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουόν. 

Ο Γουόν, που είναι δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, θεωρούταν πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Ένας μακροχρόνιος ακτιβιστής των πολιτών και δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Γουόν-σύντομα εξελέγη δήμαρχος της Σεούλ το 2011 και ψήφισε στην τρίτη και τελευταία θητεία του τον Ιούνιο του περασμένου έτους