Εξάρχεια: Επεισόδια και μολότοφ μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - 30 προσαγωγές έκανε η Αστυνομία(pics) | 4974464 scaled

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Εξαρχείων, όπου κατέληξε η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου .

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς .

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ και μάρμαρα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. Παράλληλα ο Αίαντας, το όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό βρέθηκε στην οδό Τοσίτσα για να απωθήσει τους αντιεξουσιαστές.

Στην Σολωμού ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ και στην Τοσίτσα άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να κρατούν ως παθητική στάση.

Πάνω από τα Εξάρχεια πετούσε συνεχώς το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Εστίαζε μάλιστα με τον προβολέα στις ταράτσες των κτιρίων μήπως έχουν καταφύγει εκεί διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην πλατεία από την Σολωμού και δέχθηκαν μολότοφ και πέτρες. Τελικά προχώρησαν σε 30 προσαγωγές ατόμων στα Εξάρχεια.