Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που ρήμαζε τα σπίτια στην Αττική

Οι αστυνομικές αρχές σημείωσαν μία ακόμη επιτυχία, καθώς συνέλαβαν μια σπέιρα αδίστακτων κακοποιών που λήστευαν σπίτια σε συνεργασία με τις οικιακές βοηθούς. Οι ληστές προέρχονταν απο τη Γεωργία και πρόκειται για επαγγελματίες κακοποιούς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις άντρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα 35 ετών. Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και μια αλλοδαπή, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η συμμορία δρούσε υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, ο οποίος μάζευε πληροφορίες για ύπαρξη χρημάτων και αντικειμένων αξίας σε σπίτια στα οποία εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί γυναίκες μέλη της συμμορίας και στη συνέχεια οργάνωνε τη διάπραξη των κλοπών.

Τα χρήματα και τα κοσμήματα που έκλεβαν αποστέλλονταν σταδιακά στη Γεωργία, μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων, αφού πρώτα τα αποθήκευαν προσωρινά στα σπίτια των γυναικών μελών της σπείρας.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τιμαλφών και άλλων αντικείμενων, καθώς και πλήθος από έγγραφα αποστολής χρημάτων, ενώ εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.