Η Peugeot ως επίσημος υποστηρικτής του τουρνουά τένις, γνωστού σαν «French Open», αναλαμβάνει για 38η χρονιά τις μετακινήσεις των παικτών, των VIPs και των οργανωτών, διαθέτοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2021, ένα στόλο αποτελούμενο από 100% ηλεκτρικά οχήματα.

Η Peugeot θα κάνει το French Open, το πρώτο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως που θα σχετίζεται με την έννοια της αμιγώς εξηλεκτρισμένης μετακίνησης.

Τα δύο τρίτα του στόλου των 162 αυτοκινήτων της Peugeot που θα παρασχεθούν για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Roland-Garros, θα είναι μοντέλα με Υβριδική–επαναφορτιζόμενη τεχνολογία και τα υπόλοιπα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο μέσος όρος των εκπομπών του CO2 ανά αυτοκίνητο, βρίσκεται μόλις στα 22,7 g/km, τιμή που είναι 7,5 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019. 

Η θεαματική αυτή μείωση των εκπομπών αποδεικνύει την μεγάλη επιθυμία της Peugeot να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ποιότητας του αέρα στην περιοχή του Porte d’Auteuil.

Επιδεικνύει επίσης και την πλούσια γκάμα της Peugeot σε ό,τι αφορά τα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα με τις χαμηλές εκπομπές του CO2.

Καλοκαιρινές βραδιές με θερινό σινεμά Cine Φλοίσβος Peugeot

Το Grand Slam του Παρισιού θα δώσει επίσης και μία ευκαιρία στην Peugeot να παρουσιάσει στις κάμερες και σε ένα κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, τη νέα της εταιρική ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από το ανασχεδιασμένο σήμα, αλλά και το νέο τεχνολογικό της επίτευγμα, το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Όσον αφορά τώρα στον Novak Djokovic, το Νο1 στο παγκόσμιο τένις, και πρεσβευτή της Peugeot, αυτός θα φοράει το όνομα της μάρκας στο polo που θα συμμετέχει στους αγώνες, στα χωμάτινα courts του Roland-Garros.

Για πρώτη φορά, η PEUGEOT καλύπτει το Roland-Garros με ένα στόλο 100% οικολογικών οχημάτων.

Ο στόλος των 162 οχημάτων που διατίθενται για μεταφορά παικτών, VIP και οργανωτών

Το νέο 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED είναι το τέλειο παράδειγμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των μηχανικών της PEUGEOT SPORT.

Με το ηλεκτρικό σύστημα 4κίνησης και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό/βενζίνης σύστημα κίνησης που αποδίδει συνδυαστική ισχύ 360 ίππων, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ από την PEUGEOT.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θέτει τα πρότυπα για μια νέα και υπεύθυνη προσέγγιση στον τομέα των επιδόσεων, που η PEUGEOT ονομάζει ‘Neo-Performance’.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED διαθέτει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπών, καθώς πιστοποιείται βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, στα 46g CΟ2 / km, ενώ η κατανάλωσή του δεν ξεπερνά τα  2,03 λίτρα ανά 100 km.

Το PEUGEOT 508 HYBRID διαθέτει έναν PLUG-IN HYBRID κινητήρα, με συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 225hp/165kW, και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CΟ2: το PEUGEOT 508 HYBRID έχει πιστοποιηθεί στα 29g CΟ2/ km (κατανάλωση 1,3 λίτρα /100km) και εξασφαλίζει αυτονομία 54 χιλιομέτρων, οδηγούμενο ως 100% ηλεκτροκίνητο (βάσει πρωτοκόλλου WLTP).

Το PEUGEOT 3008 GT HYbrid 225 e-EAT8 συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180hp (ή 132kW) με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110hp (ή 80kW) και ένα αυτόματο κιβώτιο e-EAT8, οκτώ σχέσεων.

Οι εκπομπές CO2 του μοντέλου δεν ξεπερνούν τα 30g/km, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 56χιλιόμετρα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. (WLTP).

Το PEUGEOT e-2008 είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV που κατασκευάζεται από την PEUGEOT. Προσφέρει πρόσβαση σε ένα καινούργιο κόσμο συγκινήσεων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή εμφάνιση με την εντελώς αθόρυβη και χωρίς ίχνος κραδασμών οδήγηση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μηδενικές εκπομπές CO2.

Το νέο Peugeot 308 είναι το νέο πρόσωπο του λέοντα (vids)

Το PEUGEOT e-TRAVELLER, με τον 100% ηλεκτρικό του κινητήρα, είναι ο ιδανικός συνεργάτης στις επαγγελματικές ή προσωπικές σας μετακινήσεις.

Ο κινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 136hp/100kW και μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη «από το ρελαντί», για άμεση απόκριση, χωρίς κραδασμούς, χωρίς θόρυβο, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς οσμές, και φυσικά, χωρίς εκπομπές CO2. Το PEUGEOT e-TRAVELER διατίθεται σε 2 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, προσφέροντας έως και 330 χλμ. αυτονομίας βάσει του κύκλου δοκιμών WLTP.

Διαθέσιμο σε μια ποικιλία διαμορφώσεων προσαρμοσμένων στις μεταφορές επιβατών, με κομψό στιλ, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, και παρέχοντας πρόσβαση στην καρδιά ακόμα και των απαγορευμένων στην κυκλοφορία, κέντρων των πόλεων,  χάρη στις μηδενικές του εκπομπές.

Το PEUGEOT e-Traveller προσφέρει επίσης και ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο εσωτερικό περιβάλλον.

Το PEUGEOT e-EXPERT, με τον τίτλο του INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2021 στις αποσκευές του, είναι ένα 100% ηλεκτρικό μικρομεσαίο van.

Μπορεί λοιπόν και αυτό να οδηγηθεί χωρίς πρόβλημα, στο κέντρο μίας πόλης με τους πλέον αυστηρούς περιορισμούς.

Το μοντέλο προσφέρεται με δύο επίπεδα αυτονομίας, γεγονός που οφείλεται στις δύο επιλογές μπαταρίας ιόντων λιθίου  (50 kWh ή 75 kWh).

Όλα τα οχήματα του στόλου φέρουν το λογότυπο Roland-Garros, το νέο σήμα της PEUGEOT – το σήμα που αναπαριστά ένα κεφάλι λιονταριού σε μαύρο φόντο – και την επιγραφή “Επίσημος Συνεργάτης”. Το αυτοκόλλητο στο πίσω παράθυρο τους είναι επίσης μια πρόσκληση για συμμετοχή στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς γράφει «Μετακινηθείτε ηλεκτρικά».

Η νέα ταυτότητα της PEUGEOT στο κέντρο του πλάνου

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, η PEUGEOT αποκάλυψε τη νέα της εταιρική ταυτότητα, που χαρακτηρίζεται από ένα κεφάλι λιονταριού σε μαύρο φόντο.

Το τουρνουά του Roland Garros θα είναι το πρώτο διεθνούς κύρους  γεγονός, στο οποίο η μάρκα θα παρουσιάσει το νέο της σήμα στο ευρύτερο κοινό, μέσα από τις πινακίδες του γηπέδου.

Ο διεθνής πρεσβευτής της μάρκας, ο Νο1 παίκτης ATP στον κόσμο, Novak Djokovic, θα φοράει επίσης το σήμα της PEUGEOT στα γήπεδα του Roland Garros. Θα είναι επίσης ο πρωταγωνιστής μιας διαφημιστικής καμπάνιας με θέμα το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην έναρξη του τουρνουά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Roland-Garros, η PEUGEOT θα παρουσιάσει στο κοινό το νέο 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED στην έκδοση SW (Station Wagon) σε ένα ειδικό βάθρο καθ ‘όλη τη διάρκεια του τουρνουά.