Εξιτήριο εντός Αυγούστου θα πάρει η 34χρονη Ιωάννα | 1 1018

Έχουν περάσει 72 ημέρες από τη στιγμή που η 34χρονη Ιωάννα Π. δέχτηκε την φρικιαστική επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, ένα μαρτυρικό διάστημα με πόνους και συνεχόμενα χειρουργεία αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Θριάσιο νοσοκομείο, μέσα στον Αύγουστο.

Η πρώτη φάση των χειρουργικών επεμβάσεων στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που υπέστη από την επίθεση, ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει στο νοσοκομείο, ώστε να επουλωθούν πλήρως οι πληγές της, μέχρι να επιστρέψει οριστικά στην οικεία της στο Μοσχάτο.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά τα μέσα του Αυγούστου, κάτι που, αν μη τι άλλο, χαροποίησε την Ιωάννα, η οποία το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεδομένου ότι οι πόνοι που νιώθει δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως κι ότι η μάχη για να μην χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι δεν έχει κερδηθεί ακόμη.

Παράλληλα, ψυχολογικά την επιβαρύνει ιδιαίτερα και η αγωνία που έχει για να δει στον καθρέφτη το πρόσωπό της, γεγονός για το οποίο την έχουν προετοιμάσει οι ειδικοί που βρίσκονταν στο πλευρό της το προηγούμενο διάστημα, αλλά αποτελεί ενδεχομένως και το δυσκολότερο κομμάτι ως προς την αποδοχή από την ίδια της εικόνας που θα έχει από εδώ και πέρα.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα ακολουθήσει και ένας δεύτερος κύκλος χειρουργικών επεμβάσεων ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γίνεται η ζημιά στο μάτι και στο χέρι της.

Ένα μαρτύριο που μοιάζει να μην έχει τέλος

Το εξιτήριο έπειτα από μια τόσο μεγάλη περιπέτεια προφανώς και αποτελεί ανακούφιση και μια νέα σελίδα στη ζωή της, καθώς το προηγούμενο διάστημα το μαρτύριο της Ιωάννας δεν είχε τελειωμό. Η 34χρονη, η οποία υπήρξε θύμα μιας φρικιαστικής και απάνθρωπης επίθεσης και άθελά της έγινε πρώτη είδηση, ανέβηκε (και θα συνεχίσει να ανεβαίνει) τον δικό της Γολγοθά επί δυόμισι μήνες.

Οι αφόρητοι πόνοι στο πρόσωπο και στο κορμί από τα εγκαύματα, το σοβαρό πρόβλημα στην όραση, η αγωνία για την αποκατάσταση των τραυμάτων και την εικόνα της, αλλά και η διαρκής εσωτερική μάχη που δίνει ως προς την ψυχολογία της για να σταθεί όρθια και να παραμείνει δυνατή, αποτελούν τη δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα μιας νεαρής κοπέλας που το πρωί της 20ής Μαΐου ξεκίνησε για να πάει στη δουλειά της και έκτοτε βρέθηκε να βιώνει έναν εφιάλτη.

72 ημέρες μετά την επίθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, η Ιωάννα παραμένει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο στο Θριάσιο έχοντας νυχθημερόν στο πλευρό της τη μητέρα της (δεν έχει λείψει δευτερόλεπτο από δίπλα της), όπως φυσικά τον πατέρα της και τον αδερφό της. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα δεν είχε ουδεμία άλλη επικοινωνία με τον έξω κόσμο παρά μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν επιτυχώς την εξιχνίαση της επίθεσης εις βάρος της και τους δύο δικηγόρους της.

Ούτε κινητό τηλέφωνο, ούτε τάμπλετ, ούτε καν ραδιόφωνο. Ιδίως την εποχή που το όνομά της βρισκόταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας, κάθε επαφή πέραν των γονιών της και του αδερφού της ήταν απαγορευτική. Αλλωστε, από το δωμάτιο της στο Θριάσιο από την πρώτη στιγμή απομακρύνθηκε η τηλεόραση, όπως και ο καθρέφτης από την τουαλέτα. Κι η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχει δει το πρόσωπό της μολονότι το ζήτησε από την πρώτη στιγμή. Αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί, αφού μπορεί να δει τα σημάδια στο σώμα της, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί απέναντι στον καθρέφτη…