Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στέλνει εξώδικο στην ξαδέρφη με την κατηγορία ότι τον προσέγγιζε ερωτικά και χυδαία

Ο πρώην πολιτικός, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στέλνει εξώδικο και εκφράζει βαρύτατες κατηγορίες σε συγγενικά του πρόσωπα, που όχι μόνο τον εκμεταλλεύτηκαν όσο βρισκόταν στη φυλακή αλλά και μάλιστα τον προσέγγισαν ερωτικά με ιδιαίτερη χυδαιότητα, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Ο ίδιος φωτογραφίζει μάλιστα την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου, που τον επισκεπτόταν συχνά στις Φυλακές Κορυδαλλού.Ο πρώην υπουργός εκφράζει ιδιαιτέρως άσχημους χαρακτηρισμούς για τη ξαδέλφη του, δηλώνοντας ότι είναι είναι «θηλυκό Ζήγρα», ενώ την κατηγορεί ότι «κανιβαλίζει το όνομά μου», προσθέτοντας ότι «μόνο αηδία μου δημιουργούν οι αναμνήσεις μου από εσάς…».

Το εξώδικο προς την ξαδέρφη του και την ανιψιά του ξεκινά με ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έναν μήνα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν δίστασε να κατηγορήσει τη ξαδέλφη του ότι παρουσιαζόταν στους άλλους ακόμη και σαν αδελφή του και χαρακτηριστικά αναφέρει το εξής:

«Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η σύζυγός μου κι εγώ λάβαμε τηλεφωνική κλήση και από τις δυο σας λέγοντάς μας ότι κάποιος προσωπικός γνωστός μας θέλει να έρθει σε επαφή με εμένα αποκλειστικά. Αφού καθυβρίσατε τη σύζυγό μου και την απειλήσατε, εκείνη διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία με εσάς, όπως της υπαγόρευσαν οι ηθικές αρχές της. Με την κίνηση αυτή συμφωνώ απολύτως και εγώ. Μετά από πολύ λίγη ώρα η γραμματεία του συγκεκριμένου γνωστού μου, μού τηλεφώνησε ενημερώνοντάς με ότι είχατε ζητήσει με την ιδιότητα της αδερφής μου (που δεν έχω) να σας βρουν εργασία. Βεβαίως ουδέποτε συμφώνησα να χρησιμοποιήσετε το όνομά μου προς ίδιον όφελος. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ήρθε η ώρα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά εσάς».

Σε άλλο σημείο του εξώδικου, ο πρώην υπουργός κατηγορεί την ξαδέρφη του πως «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν» αλλά και ότι του έχει κλέψει από ατζέντες μέχρι έπιπλα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε και προσωπικά μου αντικείμενα τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου».

Ενώ, ο 81χρονος πρώην υπουργός συνεχίζει να κατακεραυνώνει τους συγγενείς τους δηλώντας μάλιστα ότι του έδιναν πονηρά σκευάσματα και ότι αυτοί είναι υπαίτιοι που η συζυγός του κλείστηκε στο Δρομοκαΐτειο.

«Περαιτέρω, μου είναι αδύνατο να ξεχάσω τις πολύ τακτικές επισκέψεις (που εσείς επιδιώκατε για έναν λόγο…) αμφοτέρων υμών όταν κρατούμην στο κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, που με προμηθεύατε με ύποπτα, πονηρά σκευάσματα τα οποία με καθήλωναν στο κρεβάτι για ημέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις επαφές μου με την στενή οικογένεια μου. Οι τακτικές επισκέψεις είχαν ένα στόχο. Να με καταστήσουν όμηρο σας σε όλα τα επίπεδα».

«Όταν εγώ είχα την αγωνία του ανήλικου τέκνου μου και της συζύγου μου την οποία φροντίσατε μαζί με άλλους “εκλεκτούς” συγγενείς να τη μεταφέρετε στο ψυχιατρείο για να χάσω το οικογενειακό επισκεπτήριο και την διαπροσωπική μου επαφή με τη γυναίκα μου και να έχετε μόνο εσείς τον έλεγχο. Δεν σας ενδιέφερε να βγω από τη φυλακή, σας ενδιέφερε να μείνω για πάντα εκεί και να είμαι όμηρός σας και να έχετε τον έλεγχο των πάντων και να οικειοποιηθείτε οτιδήποτε δικό μου. Μόνο αηδία μου δημιουργούν οι αναμνήσεις μου από εσάς. Όλες οι προπεριγραφόμενες συμπεριφορές σας είναι κατακριτέες από εμένα και μη αποδεκτές».

Ο 81χρονος πρώην πολιτικός αφήνει επίσης αιχμές ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Και για τον δηλητηριασμένο χιτώνα (υποτίθεται πλυμένα ρούχα) που με προμηθεύσατε, κύριος λόγος των επισκέψεών σας ήταν η σατανική διαστροφή σας να με προσεγγίσετε ερωτικά και χυδαία»