Φαν Μπάστεν: Το ποδόσφαιρο θα ήταν καλύτερο χωρίς οφσάιντ

Την άποψη ότι το ποδόσφαιρο θα ήταν καλύτερο χωρίς τη χρήση του κανονισμού του οφσάιντ εξέφρασε ο θρυλικός Ολλανδός ποδοσφαιριστής, Μάρκο Φαν Μπάστεν, σε συνέντευξή του στο Sky Sports.

Ο ίδιος τόνισε πως κάνει κακό στο άθλημα, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος πως το οφσάιντ δεν είναι ένας καλός κανονισμός για το ποδόσφαιρο. Ας δοκιμάσουν να δουν πως είναι ένας αγώνας χωρίς οφσάιντ. Είμαι σίγουρος ότι το άθλημα θα είναι καλύτερο χωρίς αυτό».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το ποδόσφαιρο θα βρει τρόπο για να γίνει θεαματικό, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται ο κόσμος διαρκώς με τις αποφάσεις των διαιτητών:

«Είναι πρόβλημα ότι τώρα, γιατί μιλάμε για το οφσάιντ και τις αποφάσεις. Χωρίς αυτό θα έχεις λιγότερα προβλήματα και οι ομάδες θα βρίσκουν τρόπους να προσφέρουν θέαμα. Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο θα βρει ένα τρόπο να γίνει ακόμη καλύτερο».

Στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποιείται το VAR: «Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που χρησιμοποιείται».

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν υπήρξε τεχνικός διευθυντής της FIFA από το 2016 έως το 2018 και είχε εκφράσει και τότε την εναντίωσή του στον κανονισμό του οφσάιντ.