Ο πλούσιος Σαουδάραβας πρίγκιπας  βρίσκεται μεταξύ της «Ακρόπολης» της Μαδρίτης και της ερήμου του Ριάντ, καθώς έχει  συνδυάσει ένα μοναδικό χόμπι. Πρόκειται για την αγάπη τους προς τις καμήλες που είναι το αγαπημένο ζώο σχεδόν όλων των ανθρώπων στην Μέση  Μέση Ανατολή. Ακόμη αποτελεί και ένα είδος εμπορίου μόδας αλλά και σημάτων  των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων της Ισπανίας. Βεβαίως δηλώνει οπαδός τόσο του  Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και του Λιονέλ Μέσι και δεν σχεδόν  δεν χάνει ευκαιρία να παρακολουθήσει, όταν του το επιτρέπουν οι δουλειές του, ενώ επίσης συμπαθεί την Ρεάλ Μαδρίτης και του αρέσει να βλέπει το classico.

Μάνος Σταραμόπουλος
Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Ο πρίγκιπας Αμπντούλ Ραχμάν μπιν Χαλίντ μπιν Μουσάεντ μπιν Αμπουλαζίζ  ξεκίνησε τη ζωή του στο Ριάντ και τη συνέχισε πραγματοποιώντας τις  σπουδές του στην ισπανική γλώσσα , αλλά και τους τομείς του  μάρκετινγκ και των επιχειρήσεων. Έως ότου  συνάντησε τον Ισαάκ Ιντίκ,  ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Brand Mango, ο οποίος είναι ο  δεύτερος πιο πλούσιος άνδρας  στην Ισπανία. Εργάστηκε ως σύμβουλος κι έγινε  ένας από τους πρώτους που έφεραν την αρχαία ισπανική μάρκα στη Μέση Ανατολή, ειδικά στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ Ραχμάν δαπάνησε περισσότερα από 120 εκατομμύρια Σαουδαραβικές λίρες κάνοντας το χόμπι του. Γεγονός που τον μετέτρεψε σε ένα  σκληρό ανταγωνιστή και ιδιοκτήτη των πιο πολύτιμων τύπων μαύρων καμηλών και τους ονόμασε στα Αραβικά (Ματζαμίμ).

Ο Αμπουλαζίζ μάλιστα για τις εντυπωσιακές του  καμήλες,  κέρδισε για 3 συνεχόμενα χρόνια αντίστοιχα βραβεία  και τιμήθηκε από τον Βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα Μουχαμάντ μπιν Σαλμάν.

Το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Αμπντουλάχ Ραχμάν για τις καμήλες προσέλκυσε τα μάτια της περιοχής, έως ότου η Saudi Press Agency (SPA) ανακοίνωσε  τον διορισμό του ως εκπροσώπου του Βασιλείου στον Διεθνή Οργανισμό Καμήλων (ICO).

Προσέλκυσε τα μάτια των τηλεοπτικών δικτύων και μάλιστα πολλά από αυτά ξεκίνησαν να κάνουν  ντοκιμαντέρ επικεντρώνοντας  σε αυτόν και τις επιτυχίες του στο θέαμ των καμηλών. Προσέλκυσε επίσης τις γλώσσες ποιητών και τραγουδιστών που πάντα έγραφαν τους πιο υπέροχους στίχους της αραβικής ποίησης στις καμήλες που του ανήκαν.

Οι γιοι του Κχαλέντ  (ο μεγαλύτερος) και η κόρη του Σιρίν  κληρονόμησαν επίσης την προσοχή των Σαουδάραβων, καθώς οι τελευταίοι (Σιρίν ) συμμετείχαν στο προτελευταίο φεστιβάλ ως η πρώτη συμμετοχή μιας Σαουδικής γυναίκας στο Φεστιβάλ Καμήλας, όπου η καμήλα της (Σαουδική), που θεωρείται ένας από τους σπανιότερους και υψηλότερους τύπους καμηλών, πέτυχε την πρώτη τιμή (πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια). Με διάκριση, προσελκύοντας τη Σαουδική κοινότητα, η οποία ήταν πλούσια στην ενδυνάμωση των γυναικών κατά την πρόσφατη περίοδο, σύμφωνα με το όραμα του 2030 για τον Υψηλότερο, τον Πρίγκιπα.

Και ο μεγαλύτερος γιος του, ο Κχαλέντ , ο οποίος κέρδισε αρκετά  βραβεία καμήλας σε όλα τα αντίστοιχα φεστιβάλ (καμήλας)  στη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα,τώρα  αναμένεται να ολοκληρώσει την καριέρα του πατέρα του,  με χόμπι και ενδιαφέρον. Έτσι  ώστε ο πατέρας του να αφιερωθεί στη διπλωματική του αποστολή στην εκπροσώπηση της Σαουδικής Αραβίας..Στην φωτό δέχεται τα συγχαρητήρια του αναπληρωτή πρίγκηπα, Σαλμάν ο Πρίγκηπας Αμπντούλ Ραχμάν (δεξιά)