Φάουτσι: Δεν αποκλείεται ο κορωνοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο - Άμεση αντίδραση Τραμπ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, μίλησε στο δίκτυο MSNBC το βράδυ της Τετάρτης και δήλωσε πως δεν αποκλείεται ο COVID-19 να προήλθε από διαρροή από εργαστήριο στην Κίνα, πυροδοτώντας, έτσι, και την αντίδραση του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα είπε: «δεν μπορώ να εγγυηθώ για όλα όσα έχουν συμβεί στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν. Προσπαθούσαμε να ανταλλάξουμε σωστές πληροφορίες και σωστά δεδομένα. Αυτό που δεν είχε γίνει κατανοητό είναι πως η επιστήμη αποτελεί μια δυναμική διαδικασία».

Σχολιάζοντας τους επικριτές της διακυβέρνησης Τραμπ, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ… Δεν στρεφόμουν, όμως, με κανέναν τρόπο κατά του Τραμπ».

Αντίδραση Τραμπ: Είχα δίκιο! – Η Κίνα να πληρώσει στις ΗΠΑ 10 τρισ.

Λόγω του αποκλεισμού του από το Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ διένειμε τη δήλωσή του στα αμερικανικά ΜΜΕ μέσω e-mail, λέγοντας:

«Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Δρα Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Wuhan από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως ”όχι”. Τι γνώριζε ο Δρ Fauci σχετικά με την έρευνα ”gain of function” και από πότε το γνώριζε;», ανέφερε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε ένα δεύτερο e-mail πρόσθεσε: «Τώρα όλοι, ακόμη και ο λεγόμενος “εχθρός”, αρχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο για τον ιό της Κίνας, ο οποίος προέρχεται από το εργαστήριο της Ουχάν. Η αλληλογραφία μεταξύ του Δρα Φάουτσι και της Κίνας αποτελεί ισχυρή απόδειξη για να την αγνοήσει ο καθένας. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και στον κόσμο, για τον θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν!».