Επικρίσεις δέχτηκε ο Φαρέλ Γουίλιαμς, επειδή ζήτησε από τους θαυμαστές του να κάνουν δωρεά σε διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Αμερικάνος τραγουδιστής δημοσίευσε πρόσφατα έναν σύνδεσμο της σελίδας GoFundMe στο Twitter, γράφοντας: «Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις από μάσκες, ρόμπες και άλλα αναγκαία αντικείμενα. Πρέπει να τα ανεφοδιάσουμε με προμήθειες.

«Αναλάβετε δράση, κάνετε μια δωρεά και ζητήστε από άλλους να συμμετάσχουν στον αγώνα. Είμαστε σε αυτό μαζί. Ας προστατεύσουμε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή».

Στην πλατφόρμα crowdfunding (χρηματοδότησης από το πλήθος) GoFundMe μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Φαρέλ Γουίλιαμς διευκρίνισε ότι έχει κάνει δωρεά στο GoFundMe, αλλά ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι θαυμαστές του θα συμμετείχαν με κάποιον έναν τρόπο αν χρειαστεί.

Ωστόσο, το μήνυμά του θεωρήθηκε άτοπο για ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως επειδή πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εσύ και οι πλούσιοι φίλοι σου έχετε περισσότερα διαθέσιμα εισοδήματα, έτσι μπορείτε να δώσετε!» έγραψε ένας χρήστης σχολιάζοντας το μήνυμα του τραγουδιστή στο Twitter.

«Έχουμε δανειστεί χρήματα και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, αλλά ευχαριστούμε που μας το ζητάς» έγραψε μία θαυμάστρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ