Ένπλος κρατά 30 ομήρους σε εμπορικό κέντρο της Μανίλας στις Φιλιππίνες, , ενώ στο σημείο έχουν αναπτυχθεί βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί από σφαίρα, με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας να προσπαθούν να τερματίσουν την κρίση χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία.

Ο ένοπλος, πρώην φύλακας στο εμπορικό κέντρο V-Mall στη συνοικία Σαν Χουάν Σίτι, πυροβόλησε έναν άνθρωποι καθώς έμπαινε σε γραφείο των διοικητικών υπηρεσιών κι έχει πάρει περίπου τριάντα ανθρώπους ομήρους, δήλωσε ο δήμαρχος Φράνσις Σαμόρα.

«Έχει πιστόλι. Φώναζε ότι έχει επίσης χειροβομβίδα, αλλά δεν έχουμε τρόπο να το επιβεβαιώσουμε αυτό», είπε ο Σαμόρα στους δημοσιογράφους. Ο τραυματίας έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, πρόσθεσε ο δήμαρχος της συνοικίας.

Μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (Special Weapons and Tactics, SWAT) θεάθηκε να μπαίνει στον χώρο του κέντρου, όπου λειτουργούν πάνω από 100 καταστήματα. Νωρίτερα, οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο απομακρύνθηκαν και στήθηκε περίμετρος ασφαλείας.

Ο απαγωγέας απολύθηκε από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που έχει συμβόλαιο με το εμπορικό κέντρο και είχε απαιτήσει να μιλήσει με τους πρώην συναδέλφους του, τόνισε ο Σαμόρα.

«Προσπαθούσε αρχικά να ανακατέψει κι άλλους φύλακες σε κάποιου είδους πραξικόπημα εναντίον της διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου», σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμόρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ